16 de enero de 2012

L’estació de Llefià és més que una entrada al metro

Molts joves gaudeixen de l’estació diàriament sense fer ús del mitjà de transport


L’estació de meto de Llefià, Línia 10 de Barcelona, a diferència de la resta, ha constituït un centre de referència social. Moltes persones gaudeixen de les seves instal·lacions diàriament, tot i que hi ha un grup considerable que ho fa sense fer ús del transport en sí.


L’ estació, que va ser inaugurada a l’Abril de 2010 després de gairebé 10 anys d’obres, és molt similar estèticament a totes les estacions de les línies 9 i 10. Podem trobar totes les característiques a instal·lacions. Però a diferència de les altres, una dues de les portes per accedir-hi són a nivell de carrer. En lloc de escales trobem un esglaó que convida a la gent a asseure’s. 

El metro ha donat vida al barri. Abans l’únic mitjà de transport que comunicava era els autobusos (línies de Tugsal). A més molts joves han trobat en aquest esglaó esmenat anteriorment un lloc per trobar-se amb els amics a l’ hivern i lliurar-se del fred i la pluja que impedia sortir al carrer per falta de centre cívic disponible per al temps d’oci.

El conflicte arriba quan aquests joves es dediquen a embrutar l’espai públic o a jugar a pilota dins de l’estació dificultant així el pas de viatgers. Els responsables de l’estació intenten fer fóra a aquest tipus de persones, i també d’altres que els agradaria dormir dins. Quan no ho aconsegueixen es veuen obligats a trucar al Mossos d’Esquadra, que últimament freqüenten els nostres carrers.

Altres conflictes a destacar serien l’apunyalament que va patir un noi fa dues setmanes, viatgers que intenten fer ús del mitjà sense pagar, o baralles, robatoris etc. en els que el personal de manteniment no interfereix, probablement per por. 



3 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. SI que tens raó si, amb l'arribada del metro el barri ha canviat molt, molt més accessible i tot això, per`so sempre trobem els impresentables que hi ha a tots els llocs. Crec que els Mossos hauríen de prendre més mesures, i més radicals

    ResponderEliminar
  3. Si no hi haguessin tants problemes per gent que només vol fastidiar...
    El metro és un dels llocs més acollidor de llefià.

    ResponderEliminar