20 de noviembre de 2011

El 20N a Llefià

Les eleccions mouen a tots els ciutadans del barri

Arribà el dia en que comença la nova legislatura i els habitants de Llefià  han escollit el seu representant

Avui diumenge 20 de Novembre, els col·legis electorals del districte han obert les seves portes als sobirans que segons el seu domicili i cognom s'hauran dirigit a un local o a un altre.  Al barri de Sant Antoni ja no es realitza al col·legi Maria Wad com s'havia fet durant dècades, sinò que desde fa dues legislatures les urnes es troben al Casal d'avis. La jornada s'ha dut a terme sense incidents.


Campanya electoral del PP

El PP empapelà Llefià.
Després d'una intensa campanya electoral que tots els partits han dedicat per fer proganda al barri badaloní, finalment el resultat de les eleccions generals ha afavorit al Partit Popular.  Fa uns mesos aquest ja va sortir amb majoria absoluta a la ciutat de Badalona ( Xavier Albiol), i és per això que el primer dia de campanya ja estaven els carres de Llefià empapelats amb propaganda del partit. Tot i això, en aquestes eleccions a Balona ha guanyat el PSC, encara que molt seguit del PP.


No només els membres del partit de Mariano Rajoy s'han dedicat a fer campanya al barri sino que molts altres representats, com el de CIU  que va oferir una entrivista la setmana pasada a OnaMar Ràdio. Els populars també haurien d'haver realitzat un mitin a la plaça de Trafalgar, però a causa de les pluges inesperades van haver de traslladar-se al poliesportiu de bàsquet del Club Joventut. 

El PSC lluità pels vots dels sobirans badalolins.
La Carme Chacón, juntament amb en Jordi Serra i l'Esperança Esteve, va realitzar un mitin el 9 de novembre al Poliesportiu de la Unificació Llefià Bàsquet Club. El seu discurs va ser molt emotiu amb el qual es va deixar veure el sentiment idològic de molts dels ciutadans de Llefià. La ex-ministra de cultura fèia una crida a tots els sobirans catalans, però encara més als badalonins. Chacón afirmà que Badalona és representada internacionalment amb un conjunt de valors negatius oferits pel seu alcalde. També afirmà que Catalunya hauria pogut ser decisiva, com en les eleccions generals anteriors, i es mostrà clarament en contra de la política de retallades que pretenen dur a terme tant el Partit Popular com el de Convergència i Unió, ja que considera que la sanitat és un dret i no pas un negoci.
   
Aquesta es una part del discurs de la ex-ministra. 





 Ara tot està en mans de les negociacions, i durant els propers dies s'aniran fent públics els càrrecs que ocuparan els diferents diputats escollits pel poble espanyol. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario