1 de noviembre de 2011

La crisi acaba també amb la castanyada

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la castanyada a tot el pais coïncidint amb la vespra del dia de tots els difunts. Però la crisi continua amb les seves retallades i al nostre barri s'ha endut també la castanyada tradicional que es celebrava al carrer de Perez Galdós. 

Normalment totes les entitats del barri de Sant Antoni i l'associació de veïns organitzen la festa més representativa de la tardor, i s'ofereixen castanyes rostides a tota la gent que s'apropa. També es munten escenaris  al carrer i es fan activitats dedicades especialment a entretenir els infants just el cap de setmana que acaba el més d'octubre.

Les entitats i l'associació no han aconseguit arribar a un acord per finançar la festa ja que la situació ecònomica no és favorable per cap dels dos bàndols.La crisi està fent acte de presència un cop més, i aquest any només ens ha deixat veure al carrer com els nens del Millac ( l'esplai de la parròquia de Sant Antoni) el matí de dissabte feien tallers relacionats amb la esperada festa. 

A Catalunya és tradició també menjar panallets junt amb les castanyes. La recessió econòmica es deixa veure en aquest aspecte, doncs comparant preus podem dir que el quilo de panallets està al voltant de 30€. Però desde fa anys, la cultura anglesa s'està imposant sobre la mediterranea, i la gent la nit  del 31 d'octubre ja no es queda a casa menjant castanyes i panallets amb la familia si no que surt a fer por al carrer.
Així doncs, Halloween no es retira tan facilment.Divendres a la tarde els adolescents van poder gaudir del que és ja també tradició al barri: El túnel del Terror. El col·legi Antoni Botei presta les seves instal·lacions al Benestar Social per a que relaitzin un recorregut que fa por a aquells més petits i potser no tanta a alguns més grans, però destinat a treure diners per poder organitzar-ho cada any millor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario