11 de noviembre de 2011

El món dels llibres obre les portes a tots els públics


La biblioteca Xavier Soto-Llefià, ofereix activitats i recursos a tots els ciutadans del districte

L'espai pertanyent a la Xarxa Municipal de Biblioteques de Barcelona ubicat al barri de Sant Joan de Llefià ( nord-oest ) obre les seves portes a tots aquells que desitgin gaudir de les activitats que disposen tant per a grans com per a petits. 


Sala de d'alt.

A la planta de dalt trobem la secció infantil, amb tots els llibres que poden ser útils pels estudis primaris o per a l’entreteniment dels infants. En aquesta secció trobem taules de treball per a que tots els nens i nenes que ho desitgin puguin realitzar les seves tasques. A més tenen al seu abast tot un conjunt de materials per tal de facilitar-los la recerca d’informació ( llibres, diccionaris, enciclopèdies, ordinadors amb connexió a internet). La planta de sota és dedicada als adults amb una gran varietat de articles:  des de llibres de literatura, enciclopèdies de tota mena, ordinadors amb internet, connexió Wifi disponible amb el número de carnet, secció de hemeroteca, sala d’estudis amb prèvia concertació...  



Sala de sota.



Com la majoria de les biblioteques, disposa d’un servei de préstec que brinda l’oportunitat d’endur-se a casa articles com poden ser novel·les o tot tipus de literatura durant un mes. Si el producte no es troba en aquest edifici, sempre és té l'oportunitat de demanar-ho a qualsevol altre biblioteca de Badalona, sempre que estigui disponible, i en pocs dies estarà localitzable a la de Llefià gratuïtament ( si és d'alguna de fora de Badalona s'haurà d'anar a buscar personalment o pagar un modest preu). Altres productes no disposen d’aquest servei, doncs no es poden treure del recinte. Però aquests darrers estan disponibles sempre que la biblioteca sigui oberta: de dilluns a dimarts totes les tardes ( hivern de 16:00 a 20:30; estiu del’1de juliol al 31 de juliol de 15:30 a 16:30) i els matins d’hivern de dimarts, dijous i dissabtes ( de 10:00 a 14:00), tot i que actualment els dimarts al matí és tancada per motius personals. Tot el mes d’agost és tancada per vacances.




Cursos de català

Es realitzen activitats per a la iniciació a la lectura i la conversa en català, cada dos divendres a partir de les 18h. No només son disponibles per als immigrants que desitgen adaptar-se a la nostra cultura si no que també per a tots aquells que no van disposar de l’oportunitat d’aprendre català. També es realitzen tertúlies  literàries un cop al mes, i la propera serà el 24 de Novembre a les 19h i el llibre a tractar serà Flores para Algernon de Daniel Keyes. Pels infants es realitza l’hora del conte cada dimecres a les 18h. Aquesta setmana va tenir lloc l’obra de titelles Sancho Panza en la Estepa a càrrec de Màgic Empenta, i la propera setmana visita la biblioteca un conta-contes que farà gaudir als infants.
"Sancho Panza en la Estepa" Dimecres  9.11.11
Propera activitat per a dimecres 16 de Novembre

A més, la biblioteca de Xavier Soto i la de Can Casacuberta disposen de sales d'estudi nocturnes adreçades principalment a la població juvenil en èpoques d'exàmens ( del 23 de maig al 22 de juny de dilluns a dijous de 20:30 a 00:30h, i probablement un nou torn pels exàmens del febrer). 


1 comentario:

  1. Quins records d'aquesta biblioteca! Quan era petit em passava moltes tardes fent deures o jugant amb els amics del cole. Ara ja fa molts anys que no hi vaig. Sempre va bé recordar moments de l'infantesa.

    ResponderEliminar